Bjästa!

Har någon missat:
Reportaget i uppdrag granskning om 14-åriga Linnea som våldtogs på en skoltoalett och fick samhället Bjästa emot sig har väckt otroligt starka känslor.

Det handlar om killen som våldtog två tjejer men ändå har ortfolkets stöd.
Den ena tjejen orkade inte bo kvar så hon flyttade 50 mil bort.
På nätet har det skapats grupper där man hatar och smutskastar de två våldtagna.
Killen fick byta skola men när skolavslutningen kom välkomnades han till den gamla skolans avslutning i kyrkan.
Prästen tyckte att det var en väldigt stor och fin gest av pojken att komma dit, han hade med sig blommor som han delade ut till sina klasskamrater.
Senare samma kväll våldtog han ännu en tjej...

Det var även igår i programmet debatt om detta.
Ja ni har säkert hört, sett läst etc.
Vad säger man?
Helt sjukt att man ens gör så, men att man som vuxna människor har pratat och diskuterat om sådant som de hört från bekantas bekanta, alltså rykten av värsta sort!!
Det var ett fängslande repotage men helt absurt att det ens har fått inträffa och att det har pågått så länge och när det gäller "Linnea", hur mår hon i det hela?
Mycket ligger nog på en som förälder, nu har inte jag en tonårsdotter (hoppas att sötnöt får vara liten jättelänge ;)) men att man faktiskt tar reda på vilken "arena" som ungdomar vistas i.
INTERNET det finns nog en hel del nätmobbing, förtal, you name it! Det skrivs ju hur mycket som helst, kommentarer hit och dit. Jag har sett med egna ögon på vissas "logg" via fb att det står rent ut sagt hemska ord och inlägg. Jag tror inte att man som förälder ska blunda för sånt utan faktiskt få fram att det är inte okej att kalla varandra h*ra osv.
Hm, det kanske är det jag ska plugga/bli. Internet-vakt ;), filtrera allt som skrivs och vem som skriver och varför.

BJÄSTA.
När man kör in i Bjästa passerar man först ishallen, sedan den stora skolan.
I slutet av vägen ligger Ica och korvmojjen. Vill man se mer måste man bestämma om man längre fram ska ta till höger och studera Statoilmacken eller till vänster...och där har jag bott :)!!

Ha det bra!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0