Lite WCB!

Hämtat från rootsy.nu:



Redan från start var det en relation med vissa inbyggda svårigheter. Att bandet finns i Kiruna och skivbolaget i Malmö underlättar inte precis. Telefoner, sms, email och skype i all ära men ibland behöver man träffas. Och träffats har vi gjort genom åren, men då oftast i samband med konserter eller turnéer. Det har varit fullt fokus på det som skulle genomföras och på att göra upp planer för framtiden. Willy Clay Band har alltid haft höga ambitioner och planer därefter. Det är sällan man stannat upp för att njuta av stunden. När ett mål är uppnått har man sedan länge siktat på nästa.

Inför Willy Clay Bands nya album »Blue« valde vi att ha en konferens på Hotell Havsbaden i Grisslehamn för att lägga upp planerna. Efter två intensiva och givande dagar, kopplade vi av med bastubad och så småningom en god middag med ett par glas vin. Och för första gången sedan vi träffades 2005 kom vi att titta tillbaka på det vi gjort tillsammans. Anekdoter, skrönor och sanna historier ur verkliga livet avlöste varandra.

Om hur det gick till när de åkte till Nashville för att spela in debutplattan vintern 04/05 med Will Kimbrough som producent. Det hela finansierat med egna pengar och ingen hade egentligen några kontakter i eller erfarenheter av musikbranschen. Kanske var det denna okunnighet som gjorde att legendariska musiker som Bucky Baxter (Bob Dylan m fl) och Garth Hudson (The Band) dök upp i studion som gäster. Ingen i bandet förstod att det var omöjligt att få musiker av den kalibern utan kontakter och fet budget. Istället lyfte de luren, ringde och frågade och båda tackade ja. Och någon dag senare satt Garth Hudson där i egen hög person, emellanåt genial och fullständigt briljant, emellanåt bara…egendomlig. Skivan kom att heta »Rebecca Drive« efter gatan där studion låg och idag har den sålt drygt 7000 ex. Betydligt mer än många långt mer omskrivna kollegors plattor.

En till sak:

För ett tag sedan spelade Willy Clay Band på den stora Tornedalsfesten i Luleå. Inför utsålda hus gjorde de en hejdundrande succé.
Tack och lov var SVT närvarande och spelade in tre halvtimmes-program med rubriken Kexi Musik. Programmen är producerade av Hasse Alatalo och de sänds den 21, 23 och 29 december. Sändningstid 19.00 i samtliga fall.

Då vet ni ;)!!



Shit vad det går pengar. Pengar som jag egentligen inte har.
Dammsugaren suger så dåligt...därav var jag tvungen till att beställa nytt hepafilter, ett nytt kolfilter och nya påsar på det...för närmare 700 spänn :(.
Positivt positivt, jag får ju dammsuga ordentligt snart jiipppiiii...eller så inte.

Vi har även beställt nytt moderkort till datorn för närmare 800:- och förhoppningsvis så funkar det med det.

Om jag inte köper en ny fotpedal till symaskinen snart så åker hela maskinen ut genom fönstret. Finns en för 4-500kr det är ju inte så farligt dyrt. När jag ska sy sakta och mer ordentligt så är det skitsvårt när den gasar på fullt ut och jag måste starta och stoppa med strömbrytarknappen.




Frågade gumman angående julen:

-Kommer du ihåg vart du var förra julen? (Hon var med sin pappa)
-Näe...
-Jo, men du var ju med pappa. Men vart ska vi vara nu i jul?
-Jag vet inte.
-Men vart vill du vara?
Efter en stunds tänkande:
-På badis!!
Ha ha ha, tokfia. Men då vet ni gott folk pigan har bestämt vart hon ska vara på julafton och det blir på badhuset ;).
Gud, vad skönt egentligen. Slippa allt med hur man ska dela upp sig, maten hit och dit, att det ska vara så lyckat etc etc.

Godnatt!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0