Lägesrapport!

Hej!

Jag sover fortfarande efter att jag suttit uppe hela halva natten för ngr dagar sen ;).
Nä då det har varit fullt upp.
Torsdag var jag hos coachen vi gick igen ytterligare uppgifter i mitt jobbsökande samt fortsätta med dem jag fått tidigare. Jag har en hel del att göra. Lite samtal att ringa, lyssna på mental träning :), plugga självlärningsskivor m.m.m.m :) men det är spännande.
Var och åt älgköttsoppa på eftermiddagen det var gott.

Fredag pysslade vi med lite av varje. Smågreja lite här hemma. Packade strumpans saker som hon skulle ha med till sin pappa.
Lördag morgon satte vi oss i bilen och körde söderut för "överlämning" av liten gumma.
Hon ska vara där hela nästa vecka och få en till dos av dagiset så hon inte hinner "tappa" så mycket.
Min kloka kära kusin nämnde att det är inte alls är jobbigt för barnen att "flänga hit och dit" det är bara jobbigt för en själv!! Men det är skönt att se att gumman verkar inte bli påverkad hon njuter som bara den.
Efter vi lämnat henne så bestämde vi oss för att äta en bit mat och sen vidare och handla på dollarstore. Vi skulle på grossist kompaniet men övervägde att det var bättre med dollarstore.
Vi tänkte allra först åka och gratta farfar i finland men insåg att det inte  blev så bra med det.

Vi kom fram till dollarstore kl 16.03 och upptäckte att deras öppettider var till 16.00, men snacka om "vi i ett nötskal" att inte ta reda på när dem stänger etc sååå snopet det blev.
Ja det var bara till att åka hem.
Inte kul att köra i mörker, snöigt osv men ändå helt unerbart att få se all den snö som vi har uppåt.
Ungefär 25 mil söderut från här :) var det mera slask grått och tråkigt.

Idag började jag så stort att städa skulle hinna med att ta fram julgran, dem sista tomtarna och lite där till. Men blev upptagen med att agera bärhjälp. Min kusin som fått ryggskott vilket iofs säkert gör skitont men då hon har en liten gullunge på 2 månader så kan man gott säga att hon behövde hjälp. Så jag har vart iväg från morgon och 4 timmar fram. Jag hann snabbstäda och ta fram några tomtar ändå, kul att kunna hjälpa till det man kan :).

Nu ska jag ner i förråd och söka granen också. Jag brukar inte ta fram den såhär "tidigt" men det blir bäst att göra det nu...planerad tid ;). Mysigt!!


25-30 mil söderut.      Mat mat :)!                    Halt som f-n!


Lill-gubben som vi spänt fast mellan sätena, nå nä men han kikar fram lite
då och då :)

Bilder: Privat
Jag är så barnsligt förstjust i söta saker...blir så glad och titta på fint :).
Dessa har jag lyckats göra själv men dem får stå på strumpans hylla så
är det inte lika heltokigt att jag tar fram alla tomtar och troll och söta gummor ;)

Ta hand om er alla!!
Kram!


kl. 02.52

Har inte lagt mig än och nu vette tusan om det är någon idé att göra det alls.
Känns som att om jag gör det nu så vaknar jag aldrig ;).
Gjorde ett grattiskort till farfar:Ha det :)!

Trött...

Klockan är nu 01.44 och jag har ännu inte lagt mig.
Jag sitter och gör julkort!
Varför just idag? Nu?
Min kära mor ska och iväg till stugan då tänkte jag passa på att skicka med så att hon får sälja till alla hottentottar som hon träffar ;)
Jag tycker om att pyssla men såhär sent är lite på tok för avigt. Jag ser på korten när jag har suttit ett tag dem första korten ser snyggare ut och ju längre tiden går och gnistan tryter då är det dags att ge upp.
Nå väl jag ska snart lägga mig, sköööönt.

Sover ni gott nu allihopa?! :) hoppas det. Ta hand om er sen då ;)!
Kram!
Mobilen har lagt sig för länge sen ser jag, lite suddiga blev bilderna.
Jag som också hade lite grus i ögonen då jag inte såg hur bilden blev.


Hjalmar visste om allt :)!

Oj oj pigan lyckas...lyckas med att ta bort papperskorgen på skrivbordet :)
Men googla är min bästa vän, bara att googla på allt så löser det sig ;).

Har fått våran matta!! Den har inte blivit ren :(. Jag tror dock inte jag orkar "tjorva" med mio-koncern om att upphäva min rätt att få en ny matta som går att tvätta, tom kemtvätta!?
Den är ju vit men synar man så är den lite smutsig...men "bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete".


Här är min favorit :) Pontus i arga snickaren han är sååå sjukt härlig :)!


Pigan har fått upp pippi-tältet i rummet men kan säga att det är lagom trångt att gricka kaffe där med henne.
Det är inte bara jag och hon utan sambon oxå och när vi alla är där så kommer självklart Buster, men han får bara kika in lite grann :).


Vad tror ni?
Jag tror på detta alternativ...är inte så insatt men det kan väl vara bra
bygga på skogsmark ist för bergigt och blåsigt?? :)
Om man är mer insatt, kan man ens påverka vilka beslut som tas?!
Pigan som sparar på allt. Jag hittade ett urklipp från GP 2004:


"När den legendariske Hjalmar Lundbohm ledde uppbyggnaden av Kiruna i början av 1900-talet ville han skapa ett mönstersamhälle. Per O Hallman fick i uppdraget att forma staden bla efter klimatförutsättningarna, alltså fjällväder. Hjalmar själv visste att gruvbrytningen så småningom riskerade att hota hans skapelse. Men hotet tycktes ligga så långt fram i tiden att staden ändå byggdes på berget Haukivaara.

Har ni tänkt på att det är 53 veckor i år? Och för alla er som undrar hur det kan komma sig ;)

1972 bestämdes som internationell standard att veckans första dag skulle vara måndag.
Likaså standardiserades sättet att numrera veckorna inom ett år på så sätt att vecka 1 är den första veckan på året som innehåller minst 4 av årets dagar, eller uttryckt på ett annat sätt, att den vecka som innehåller den första torsdagen på året är vecka 1, eller också att vecka 1 är veckan där 4 januari ligger.
Denna standard medför att vissa år kan innehålla 53 veckor vilket inte förekom tidigare. Detta infaller, om veckan efter vecka 52 inte uppfyller "kraven" för vecka 1 så att säga. Detta är också för att veckoräkningen inte skall hamna i otakt med året.

Attans och jag som lärde mig i skolan att det är 24 timmar på ett dygn och 7 dygn på en vecka och 52 veckor på ett år ;)Godnatt!!Check en sista gång!

♥ Ringt Ica (det nr som jag har)...the number you have dialed is not...prova igen lite senare så halvt om halvt check ringt igen
Hittat ett annat nr och ställde mina frågor och funderingar dem hänvisa att rekryteringen var i full gång och dem hade ju såååååååååååååååååååååå många sökande så det lät mera jobbigt för dem. Jag förstår varför the number you have dialed is not reach...man måste ju göra enkelt för sig ;).

♥ Lär själv Microsoft, detta är dock inte från skivan :).

Inser att det kommer ta ett tag det här. Jag hittar inte ens alla flikar som jag är van att hitta om man har andra versioner...etc


♥ Skriva upp 5 olika företag som jag vill ha med att göra, jo i tanken har jag dem ganska klart √

Dubbelcheck!

♥ Uppdaterat CV

♥...maila mitt CV

Läsa på ams hemsida angående om praktik

♥ Ringt Ica (det nr som jag har)...the number you have dialed is not...prova igen lite senare så halvt om halvt check ringt igen

♥ Följa skivor som jag lånat Lär själv Microsoft etc. Dem ska fö vara inlämnade imorgon när vi träffas :o.
Hade jag satt igång med dem på en gång så hade jag upptäckt att med denna bärbara så kan jag inte göra dem uppgifter som jag får för att just lära mig. Massa jädrans produktnycklar och skit som behövs för att ens göra vissa saker. Tack för den!!
Check...just nu utvärderar vi det hela...inget vi tänkt på tidigare :o...men fanns som en liiiten liiiten ikon att man kan utvärdera om det är något man vill betala massa pengar för sen ;)

♥ Skriva upp 5 olika företag som jag vill ha med att göra

I´ll be back!!

Återkommer :)

Check!

Jag är så seg med alla uppgifter som jag har vilande på mina axlar.
Ska träffa coach imorgon har en hel del att ta itu med.
Varför, varför skjuter JAG upp saker och ting??

♥ Ringt trafikskola, japp jag hann tom gå handledarutb. så det får väl överväga alla andra uppgifter ;)!

Ringt stadshuset

♥ Ringt ett företag som jag sen...

♥...ska maila min CV, som...

♥...jag först måste ändra lite i

Läsa på ams hemsida angående om praktik, gör det efter detta inlägg.

♥ Skriva upp 5 olika företag som jag vill ha med att göra

♥ Ringt Ica (det nr som jag har)...the number you have dialed is not...prova igen lite senare så halvt om halvt check .

♥ Följa skivor som jag lånat Lär själv Microsoft etc. Dem ska fö vara inlämnade imorgon när vi träffas :o.
Hade jag satt igång med dem på en gång så hade jag upptäckt att med denna bärbara så kan jag inte göra dem uppgifter som jag får för att just lära mig. Massa jädrans produktnycklar och skit som behövs för att ens göra vissa saker. Tack för den!!


Återkommer :)

Lite WCB!

Hämtat från rootsy.nu:Redan från start var det en relation med vissa inbyggda svårigheter. Att bandet finns i Kiruna och skivbolaget i Malmö underlättar inte precis. Telefoner, sms, email och skype i all ära men ibland behöver man träffas. Och träffats har vi gjort genom åren, men då oftast i samband med konserter eller turnéer. Det har varit fullt fokus på det som skulle genomföras och på att göra upp planer för framtiden. Willy Clay Band har alltid haft höga ambitioner och planer därefter. Det är sällan man stannat upp för att njuta av stunden. När ett mål är uppnått har man sedan länge siktat på nästa.

Inför Willy Clay Bands nya album »Blue« valde vi att ha en konferens på Hotell Havsbaden i Grisslehamn för att lägga upp planerna. Efter två intensiva och givande dagar, kopplade vi av med bastubad och så småningom en god middag med ett par glas vin. Och för första gången sedan vi träffades 2005 kom vi att titta tillbaka på det vi gjort tillsammans. Anekdoter, skrönor och sanna historier ur verkliga livet avlöste varandra.

Om hur det gick till när de åkte till Nashville för att spela in debutplattan vintern 04/05 med Will Kimbrough som producent. Det hela finansierat med egna pengar och ingen hade egentligen några kontakter i eller erfarenheter av musikbranschen. Kanske var det denna okunnighet som gjorde att legendariska musiker som Bucky Baxter (Bob Dylan m fl) och Garth Hudson (The Band) dök upp i studion som gäster. Ingen i bandet förstod att det var omöjligt att få musiker av den kalibern utan kontakter och fet budget. Istället lyfte de luren, ringde och frågade och båda tackade ja. Och någon dag senare satt Garth Hudson där i egen hög person, emellanåt genial och fullständigt briljant, emellanåt bara…egendomlig. Skivan kom att heta »Rebecca Drive« efter gatan där studion låg och idag har den sålt drygt 7000 ex. Betydligt mer än många långt mer omskrivna kollegors plattor.

En till sak:

För ett tag sedan spelade Willy Clay Band på den stora Tornedalsfesten i Luleå. Inför utsålda hus gjorde de en hejdundrande succé.
Tack och lov var SVT närvarande och spelade in tre halvtimmes-program med rubriken Kexi Musik. Programmen är producerade av Hasse Alatalo och de sänds den 21, 23 och 29 december. Sändningstid 19.00 i samtliga fall.

Då vet ni ;)!!Shit vad det går pengar. Pengar som jag egentligen inte har.
Dammsugaren suger så dåligt...därav var jag tvungen till att beställa nytt hepafilter, ett nytt kolfilter och nya påsar på det...för närmare 700 spänn :(.
Positivt positivt, jag får ju dammsuga ordentligt snart jiipppiiii...eller så inte.

Vi har även beställt nytt moderkort till datorn för närmare 800:- och förhoppningsvis så funkar det med det.

Om jag inte köper en ny fotpedal till symaskinen snart så åker hela maskinen ut genom fönstret. Finns en för 4-500kr det är ju inte så farligt dyrt. När jag ska sy sakta och mer ordentligt så är det skitsvårt när den gasar på fullt ut och jag måste starta och stoppa med strömbrytarknappen.
Frågade gumman angående julen:

-Kommer du ihåg vart du var förra julen? (Hon var med sin pappa)
-Näe...
-Jo, men du var ju med pappa. Men vart ska vi vara nu i jul?
-Jag vet inte.
-Men vart vill du vara?
Efter en stunds tänkande:
-På badis!!
Ha ha ha, tokfia. Men då vet ni gott folk pigan har bestämt vart hon ska vara på julafton och det blir på badhuset ;).
Gud, vad skönt egentligen. Slippa allt med hur man ska dela upp sig, maten hit och dit, att det ska vara så lyckat etc etc.

Godnatt!!


Hej!

Ska lägga upp lite bilder på "ljunggården" eller det nya äldreboendet som det egentligen heter just nu ;).
Jag paparazzade lite från första parkett :), från lägenheten som vi hjälpt att tömma.
Lördagen började med att vi for förbi nära och kära levererade lite julklappar som vi fraktat från syster.
Efter det åkte vi och kalasade en som fyllde år. Spontant sådär bara :).
Strumpan fråga efter en bra stund lite besviket -när ska vi äta tårta?!
Men det fanns inge tårta bara lite bullar och så. Men klart hon koppla ju ihop vi ska gratta en som fyller år...hon tänkte genast kalas-tårta :)...
Efter den påhälsningen var det dags att hjälpa med flytten som vi påbörjat. Sambon "smet" ;) iväg och tvätta bilen nä det hade vi på schemat för dagen också. Få bort vägsaltet som satt sig efter senaste resa.
Vi var klar framåt 19-20 tiden...pigan nämner att hon vill sova hos mommo och moffa. Perfekt!
Vi åkte hem, duscha gjorde oss lite finare än vad man är i slit-och-släng-flytt-kläder.
Kvällen fortsatte hos kusinvitamin, några vinglas senare så hamna vi på krogen. Sen hem, ut med hund och sen sängen!! Shit vilken hektisk dag!! Men kul var det.

Söndag sov vi inte alls länge ;)...eller jo ett bra tag men inte att man hade varit ut :o nä mest för allt man hade planerat för dagen innan. Mer spännande den dagen hände det inte.

För att inte avslöja för mycket men jag pysslar lite julklappar :). Dock mest till dem små men vem vet det kanske blir ett gäng babbas som jag ger till alla jag känner ;).


Ha en fortsatt underbar dag!!

Snart är det jul igen...

Med blandade känslor har jag börjat pynta här hemma :).
Älskar julen över allt annat, förutsatt att det blir en sån underbar jul som det bara kan bli!
Fast det där med julen det var nog mest när man var liten och allt kändes frid och fröjd, helt underbart :).
Har idag hjälpt min kusin att påbörja flytt till en större lägenhet än den hon har.
Skitlätt jöh, packa grejer, gå igenom vind, ner för trapp, packa upp klart :)
ja men nästan tänk om alla "flyttar" hade varit så enkla.
Har än så länge bara fått upp gardiner i vardagsrummet.
Kommer mera. Gardin från jotex egentligen inte julgardin men den är ju röd :)


Är inte helt klar i kök heller men gardinerna (från dollarstore) och stjärnan (markslöjd) är iallafall uppe :)!!


En söt liten en :)!


En till söt grej


Gummans rum. Gardin (rusta) och söta tomtar.


Bilder: Privat
Ho ho ho...

Godnatt!!

Pyjamasparty!!

Strumpan gick iväg till dagis med pyjamas på :).
Jo dem brukar ha såna dagar då alla går omkring med pyjamas.
Även personal, dem ser så goa ut när dem springer omkring med tossar på fötterna och flanellpyjamas.
Ha en bra dag!

Pyssel: kudde!

Ska bara tipsa lite hur du snabbt och enkelt får till söta kuddar.
I mitt fall så ska kuddarna användas då man sitter ute på balkongen då är det inte så noga (tycker jag) att man ska mäta och nåla, pressa och allt vad det heter. Utan det är bara att gasa på och få ihop det.
I detta fall har min sambo inte med det att göra ;), så det känns skönt att mitt "-------"-släkte kan komma till sin spets med att snabbt, skynda få saker gjort :).
Han kan styra det lite bättre om vi ska spackla och tapetsera etc men detta område är mitt :D!


Ta något tyg som du har hemma och inte ska använda till något.


Ta fram symaskin och helst en hel pedal.
Kan säga att det är en konst att sy med en såpass trasig pedal som jag har.
Den går av sig själv så man måste styra genom strömbrytarknappen.
Tack tomten för att du tänker på mig och min pedal :).


Bara att sätta igång att sy. Om du vill ha lite volang (?) så är det bara att få med det samtidigt.
Se till att mäta så att det räcker runt (rynkmån) om för om man "volangar" ihop det så blir det så mkt längre remsa du behöver.


Jag gjorde såhär. Men det kanske blir finast om man nålar ihop allt samtidigt och att remsan kommer emellan tyget (?). Beror nog lite på vart kudden ska få vara.
Är det något du ser hela tiden så kanske man ska ta god tid på sig för att få det PERFEKT!


Leta fram en gammal stolskudde eller om du har stoppning liggandes i något skåp :)
Fyll hela kudden tills du tycker att det känns bra. Sy ihop!
Tips är att det går att tvätta hela kudden och dess innehåll.


Simsalabim och du har söta kuddar.
Gör ingen kudde den andra lik, det blir mer charmigt så :).


Små söta kuddar till små söta rumpor...eller stora :P.Test test!
Innan man börja sy hela kudden,
kan man sy fast en passande virkad duk på bomullstyget.
Denna är dock lite för stor eller så är kudden för liten, men bara så ni ser på ett ungefär sådär :)


Bilder: Privat
För övrigt så har pigan haft magont och diarré,
vad passar då bättre än denna gosnalle som man fyller med vatten i en behållare :).

Idag har jag lyckats betala alla räkningar...från förra månaden :o.
Tur att man kan skjuta på en del räkningar fast det får man igen senare.
Snart är det dags för nya räkningar jiipppiii eller hur var det där med att tänka positivt.

Puss puss!!

Ett dyrt intyg!Kvällen igår börja med då vi kom fram till mor å far upptäckte att gummans ena sko var borta.
Hon hade inte skorna på sig då vi for iväg, vi bar henne i en filt just för att hon halvsov lite :).
Jag packade med jacka skor etc...men nånstans under vägens lopp så har ena skon lyckats smita.
Tack tack den vänliga själ som satt skon på bänken utanför porten :).
Du läser säkert denna blogg ;).

Det blev ett dyrt intyg 800:- + 170:- + 220:-!!
Visst lite kanske man fick ut av att gå handledarutbildningen men det var mest för att man måste det för att få intyget för att få övningsköra privat.
Dem inledde med att fråga vet ni varför man går den här utbildningen?
Jag tordes inte säga men ville gärna säga för att för att håva in pengar till vv såklart ;).
Han mena på för att få ner antalet skadade och döda i trafiken.
Att genom denna utbildning ska man tänka på alla risker, faror att mängdträningen hemma är den viktigaste osv osv. Att vägverket ska utreda efter några år om statistiken har gått ner annars får dem prova något annat.

Jag är lite tveksam till att just det som togs upp igår ska påverka alla vi som var där att man kommer bidra till att få ner siffrorna.
Men vem vet?!
Han tog upp en olycka som var för ett tag sen (i södra sverige) en 16-åring som hade övningskört med sin far och slutade väldigt väldigt illa för sonen. Pappan hade nästan på en gång börjat med att sonen skulle övningsköra på 90 väg :o!! Då hjälpte inte handledarutbildningen så mycket eller? Det säger väl sig självt att sunt för nuft är a och o i vägen till körkortet.
En mor hade kommit in med sin äldre son och sagt att han ska ta körkortet på bara 8 lektioner för den yngre sonen hade klarat det. Hjälper utbildningen till att ändra tänket på denna kvinna eller är det sunt för nuft som kommer in i det också?? Förutsättningarna för att klara av vissa saker här i livet är olika från individ till individ.
Se på mig jag bara ;)!!!
Dem har gjort om riskutbildningen och det är numera 2 delar. Ena delen halkkörning som vanligt och den andra delen om alkohol & droger.
Då menar dem på att få ner siffrorna där också.
Men är det den yngre generationen som står för statistiken att köra påverkad då kan jag hålla med om att det är ett smart drag att uppmärksmma problemet. MEN om det är folk som tagit körkort för hundra år sen då kan väl inte dem som tar nu påverka situationen så jädrans mycket eller??
Ska inte "informationen" om alkohol och droger börja ganska tidigt, skolan kan väl påverka ganska mycket?
Varför just när man ska skaffa körkort?
Dem kanske tar upp mycket i skolorna (?) men då det kommer fram efter att ha frågat dagens elever:
-Är det okej att köra bil när man har druckit? Och när det visar sig att det är rätt så acceptabelt så borde man väl jobba med att pränta in att det är det absolut inte!!!

Förutom intyget så fick vi en övningskörningskylt samt en extra spegel :)!!
Dem prata om alla 16-åringar som satt där. Jag försökte verkligen smälta in men lyckades svårt ;)

Ha en bra dag!
Strumpan är hemma idag, trött feber hängig... :(


Genom att göra får du saker att hända!

Jag har varit hos coachen idag :).
Eller hon som jag var till först är på semester så fick tillgång till en annan.
Vore synd om jag hade måsta vänta 3 veckor på min egna personliga utveckling :).
Jag har ett gäng uppgifter att ta i tu med för att komnma vidare här i livet.
Genom att göra får du saker att hända! Shit jag som har väntat på att allt ska komma till mig ;).

Strumpan har fått vaccination idag, tyckte att jag också som mor kunde få en spruta men det gick inte för sig, ändå var det tomt på folk efter oss. Dem har säkert tagit fram som dem lika gärna kunde ge till mig med.
En del ger dem till som är med sina barn sa hon, men jag var väl inte en av dem där "en del" tydligen.
När jag passera reception så stod det att vaccinet slut, ingen vaccinering v 47. Får la vänta :)!

Nästa steg här i livet är att vi ska på introduktionsutbildning på körskolan.
Min sambo ska få äran att bli min handledare när jag ska återuppta det här med licensen för att köra bil :).
Jag var sååå nära till att ta körkortet men det sket...var en väldigt stressad/ohållbar situation med separation och flytt etc gick inte samtidigt att plugga det då. Visst är jag ursäktad ;).
Jag skrev teoriprovet - klara det, jag tog ett x antal lektioner 10-12 st och var inte långt ifrån en uppkörning när jag bodde söderut. Men sen föll jag på mållinjen typ. Jag har lagt det på hyllan ett tag kan man säga.
Så nu ska jag prova igen.
Tänk vad det lönar sig att gå till en coach :P! Dem kan inte ge körkort men dem verkar ju peppa en att göra något.

Genom att göra får du saker att hända!

Summa kardemumma. Teoriprovet som jag skrivit har gått ut så måste plugga för att skriva ett nytt. Mitt körkortstillstånd har gått ut och när man nuförtiden ansöker om "lämpeln" måste man gå en utbildning om man ska övningsköra privat. 

Så kvällen väntar med en 4 timmar lång utbildning elev-handledare :)!!

Hoppas ni har det bra allesammans!!

det kommer mera...

Bilder: Privat

Äntligen hemma!

En bild säger mer än tusen ord.
Jag har intensiv huvudvärk ska krypa till sängs snart.
Men vi är hemma och resan har gått bra.
Trots regn, slask, snö och halka.
Rummet blev klart men går att göra mycket mer med det.
Gossarna ska få en våningsäng så då blir det "mer klart".

Puss och Kram!!

Lite snabbt...

Hinner slänga in lite bilder.
Föräldrarna har åkt iväg och bastat och vi är barnvakt åt ett helt dagis, känns det som :)!
Jisses vilken ruljans att få ALLA att sitta som tända ljus, när man vet hur ett funkar. 


Såhär mys mys fick vi sova igår när sambon kom ;)!!

Här är fåret på besök :)!


Har börjat målat ränder på en av väggarna.
Det blev bara skit när jag spärrmåla, det drogs med färg från andra färgen osv.
Jag har ju tidigare målat bilar/väggmålning (som jag tidigare bloggat), men det var i ett annat rum som dem hade. Så nu blev det annat :).


Det tar sig...


Börjar likna något...

Hoppas ni har det bra gott folk, take care!!


Dagens funderingar!

Vad barn tänker?!

En del kor är svarta. De är invandrare.
KARIN 5 ÅR

Mamman heter höna, pappan hane, ungarna killingar och barnbarnen heter ägg.
STEFAN 6 ÅR

Om yrken
Bonden är en väldigt lycklig man, först och Främst för att han har traktor, men också för att han slipper jobba
HÅKAN 7 ÅR

Kungen heter Carl Gustav den tredje i fjärde, hans familj heter Victoria, Madelena och Adam och Eva.
MARCUS 7 ÅR

En kropp är något som tar slut i skorna.
ALLAN 5 ÅR

En mormor är en tant med godispåsar i fickorna.
ANDRÈ 5 ÅR


Gossarna fotade sig igår på dagis. Strumpan skulle ha gjort det idag där hemma.
Dem har förut fotat sig utomhus, så även igår. Men av vilken anledning har jag inte fått klart för mig.
Har dem ont om plats inne månne?
Men hur tänker man? Alla ungar ska ut i kylan utan ytterkläder (för att dem ska vara fina) för att bli fotograferade. Om dem gör det för att det ska bli fint?? Jo, på sommaren kan jag tänka mig men nu??
Det kanske är jag som inte är van med det, kanske finns fler dagis som fotas utomhus, mitt i vintern.
Speciellt högst upp i norr då ;)!
Detta får mig osökt att tänka på hur många barn per yta man får ha. Finns det några lagar och regler ;)?
Man får väl ha ett visst antal per personal men är det sagt något om utrymmet då?
Tänkte om dem fotas ute för att dem inte ryms inne (?) hur --- ryms dem inne annars då??
Man får väl bara ha ett visst antal hundar i en lägenhet tex. men när det gäller barn och dagis kanske dålig jämförelse men jag blev bara nyfiken???

En annan sak.
Jag försöker lära känna mig själv :).
Min syster sa igår -du måste väl börja måla mer om du ska hinna? För det är bara fredag och sen lördag.
Jo, veckans dagar kan jag och så :)...men varför tog jag åt mig?!
Jag sa -men jag har ju inte suttit still precis.
Jag har bakat, hämtat gossar, lagat mat-matat barn, spacklat, slipat, etc för att jaga barn på övervåningen så att dem inte utan uppsikt målar, (men dem har fått hjälpa moster att spackla och måla lite :)).
Jag vet att jag hinner måla klart innan jag ska hem, vore besvärligt att lämna över
-här måla ni resten nu åker jag, tjing!! 
Men hade jag fortsatt från dag ett i ett sträck utan att göra ngt annat (sova lite emellan) då hade det nog varit klart. Effektiv tid liksom!
Men det är väl det här med att göra flera saker samtidigt det ska man väl klara av?! Men man kan väl inte göra underverk ;), måla samtidigt som man går och hämtar gossar :P.
Ja, jag måste lära mig att inte ta åt mig av allt, och jag vet inte om det var för att hon sa åt mig hur jag borde göra, eller om allt annat som vi har gjort här, räknas inte det?!
Tål att tänkas på! :)

Jag ska nu fortsätta måla för att sen "helg-städa", tvätta, laga mat, osv osv :)
Senare kommer hunden ja husse också ;) ;).
Puss!


Lillen är hemma idag, så snorig (kanske var för att dem fotades ute igår ;))


Många som eldar, -11 brrr...


Vi eldar också, skulle ha gjort det igår hela dagen men det kändes inte så kallt
men efter ett tag blir det väl det. Fast dem här husägarna vänjer väl sig :).
Det är bara den enda värmekälla som dem kör med så...


Har hjälpt syster att få upp dessa "slätthult från ikea"!!


Ha en härlig fredag den 13:e!! Puss och kram!!

 


Torsdag!

Sorry för att jag inte uppdaterar alla mina (få) läsare ;).
Dagarna bara rusar iväg.
Syster åker iväg på praktik på morgonen efter hon fört gossarna.
Då vi är här så hämtar vi dem tidigare från dagis, annars är dem hela dagen till 17.
Så hoppas att dem känner att det är lite givande att mommo och moster hämtar redan 15.
Vad har jag gjort sen sist.
Tänkte måla direkt på tapeten om det inte hade varit strukturtapet, men då det var det så blir det finast att riva. Och jag kan säga er att det är skitalätt att riva strukturtapet som en gång är målad på. Det är som att riva bort hela våder, svisch... Nångång ska man väl ha lätt för sig :). Upptäckte under fönstret en viss mögelskada som uppstått :(.
Så det var bara till att riva, lämnade över det till husägarna...
Jag kan trots det fortsätta måla övriga väggar klart.
Välkommen till nöjet att äga hus :)! Huset som vi hade när jag bodde söderut var det en hel del att göra för att förhindra att sådant här inträffar, samt att underhålla och reparera och allt vad det heter ;).
För att sen få ut något på försäkringen har jag för mig att det ska vara mycket till eller man ska väl kämpa sig igenom sådant också. För den största undersökningsplikten ligger väl på den som köper ett hus.
Men vad är ett dolt fel då??? Om man ser självklara saker som otäta rännor, stuprör som lutar in mot husvägg osv men när man river en tapet och man hittar sådant det är väl ganska dolt för hade man sett det så hade man ju undersökt det :). Eller vad omfattar av undersökningsplikt?
Du äger ett hus riv upp golv väggar tak i alla rum för att veta hur det ser ut ;).
Detta var trots allt inte så omfattande men tråkigt när man hittar det.

Vi bakade igår. Matbröd men oj så goda dem blev :).
Det är så lång historia kring degen jäsningen utbakning så jag bloggar om det en annan gång, 
men jag och mamma hade våran "fredag den 13:e" igår kan man säga.
Snart ska vi hämta busungarna, lägger upp lite bilder.

  
Fin bild som min kära tog där hemmifrån!!


Har kommit upp lite väggar på "ljunggården"Syns inte så bra men det blir bla pistage färg...:)


Puss och kram!


Tisdag!

Hej!

Måndagen rusade iväg, och nu är det äntligen tisdag ;)!?
Igår tog jag och mor bussen ut till solbacken vart man kan hitta en del butiker.
Vi ute efter att handla mat samt målarfärg (vaddå jag måla??).
Efter att syster fört gossar till dagis så följde hon med och guidade oss i att åka buss ;).
Vi hoppa på här för att sen byta buss i frostkåge annars hade vi hamnat i Byske och väl ute på E4 så var vi tvugna att hålla utkik efter solbacken skylt. För om man inte exakt "plingar" innan skylten ja då stannar inte busschaufförer heller utan bara gasar på. Så det var med spänning vi väntade på skylten för att veta om vi kunde hoppa av vart vi skulle :P. Lite ironiskt sådär, men vi kom vart vi skulle.

   

     

Efter inhandlandet så gick vi upp till E4 för att tajma in bussen som gick "hemmåt".
Mor bar lite lättare saker och jag fick äran att bära liiite tyngre. En ryggsäck som vägde 10.2Kg och färghinkar i varsin hand...var tvungen att väga väskan. Nog att jag kände att den var tung men man måste ju få det bekräftat också vilken bedrift man gjort ;). Tokfia!Det gick bra igår första dagen för pigan på nya dagiset. Hon har två kompisar som hon har umgåtts med när hon är hos sin far, vilket underlättade det hela.
Hon hade sagt till M som var med henne på inskol. -"mamma brukar inte vara på dagis när hon ska hämta"...
Det var som att hon hade nog klarat av att vara där själv redan första dagen :).
När vi ska hem till helgen kan jag tänka mig att pigan är rätt så trött, mest mentalt trött säkert.

Jag har inte läst tidningar så mkt men det verkar vara på tapeten det här med jobbcoacher etc?!
Jag läste i aftonbladet lite snabbt om hur vissa coacher använder hypnos, healing, otillåten terapi och olika andra metoder. Hur dömda får miljoner. Samt någon frågeställning "tror du att coacher är en bra metod att bekämpa arbetslöshet?" osv.
Av 18500 pers hade 9,5% svarat Ja och resterande 90,5% nej.
Media kan proppa på olika fakta/information, fast det är dem väl till för.  
Men jag säger såhär det är ju upp till var och en och ta till sig informationen hur man vill.  
Jag väntar på den dagen som någon kanske kommer att säga -ja det här med coachingen du får jag läste att det bara är massa mambojambo...
Men som sagt det är väl vad man har för relation till det man läser. 
Fast det är uruselt om dem ska dra alla "jobbcoaching" över en kam och säga att usch vad dåligt, det har dem väl inte har gjort men om dem har gjort stort av dem som inte uppfyller villkoren.
Parallellt kan dem granska alla dem som faktiskt utför sitt jobb, fast det är ju inte lika roligt att skriva om.
Det är skrämmande om dessa företag inte i första hand uppfyller alla dessa krav som dem har för att få dessa pengar som dem faktiskt får från regeringen. Krav som att bli coachad i hur hittar man jobb, hur man blir bättre att söka jobb, viktigt att tänka på när man skriver CV, träna i intervju etc.

Jag har varit på en träff hos den coach som jag har. Kanske inte har hunnit hända så mkt. 
Jag känner att jag blir peppad på ett sätt som af inte gjorde. Att vi tillsammans går igenom vem är jag och vad behöver jag.
Summasumarum jag är nöjd! 
Allvarligt, skärpning alla företag som inte gör det som står i avtalet det är en del av regeringens tre miljarder kronor som (våra skattepengar?) går till massa mambojambo ;).

   
Det är min syster som fråga om jag vill måla gossarnas rum,
men sjävklart gör jag det :P!! Så jag har börjat riva tapet.

Ta hand om varandra!
Saknar älskar dig hjärtat!
Pussa hunden från mig...(jo just 1 han har astma 2 han brukar inte pussa på hunden allt för ofta iom det).

 
 

 


Söndag!

Hej! Ja då var vi framme eller vi kom ju fram igår,
men först nu som jag har tagit mig fram till datorn ;).
Tänkte blogga lite bilder från tågresan.
Första sträckan innan tågbytet så var vi helt ensamma i vagnen, det var skönt.
Strumpan sprang runt och bytte från plats till plats vilket jag tyckte att hon gott kunde göra :).
Det är ändå rätt behagligt att åka tåg...kul också om man som något kompisgäng åker iväg på en tripp, dricker lite viiiin och har det mysigt :).
Ja, det får bli en annan gång.
Tidigare idag var vi ute jag, strumpan och gossarna vi gjorde snögubbe, gumma och trollbarn ;).
Det har kommit snö hit nyligt så dem är heltokiga. Fast dem tyckte inte att det var roligt då gräset kom fram när vi använde snön ;).Eko...ekoo...oooo


Dockan fick också en egen plats.


Fortfarande tomt...en kvinna hoppa på i Murjek men det var allt.

Ja, då var vi framme med tåget...och sen ett tag till med bil.


Familjen snowsson :)

Ha en bra dag!!

Avresa...snart!

Phu, stressigt värre!
Ska snart åka med tåget ner till min syster.
Strumpan ska till sin pappa, hon ska börja dagis där (också) så hon ska på inskolning där.
Får se hur vi löser det i framtiden, hur ofta när etc som hon ska vara där.
Det blir nog bra :)!!
Jag hinner bara skriva lite snabbt nu, uppdatera lite vad som händer.
Damen håller på att somna, jag yrrar runt som en stressad själ och packa det sista tur att min sambo är lugn som en filbunke och har överseende med mitt beteende ;).
Han blir kvar i stan med voffsingen :(...det går nog bra.
I tordags var vi på en föreställning "Thriller".Inte jättebra bilder, men det får duga.

Ha en bra helg! Ta hand om varandra!
Kram!

fortsättning...

Jag var och iväg skulle hämta material men ingen var där?! Jag släpper det för stunden då :)
Efter tio kunde jag komma, jag var där 10.05...man kanske inte ska vara så precis alltid, får prova senare.
På vägen hem såg jag en härlig upplevelse...om det hade varit sommar ja. En som satt ute och "sola/få frisk luft", Hon höll precis på att plockan in x antal filtar samt solstolen, det kanske var för kallt ;)?Försäkringskassan ringde för ett tag sen.
Hon var verkligen laddad då hon säger så bestämt:

-Jag ser här att du har varit magsjuk.
Jag mera försiktigt:
-Ja det har jag.
-Ja men jag ser inget läkarintyg.
-Nej men jag brukar inte gå till läkaren för magsjuka.
-Jo, men det måste man ha på den 8:e dagen.
-Ja men jag har bara varit sjuk 3 dgr.

Efter ett tag så ursäktar hon sig att hon har blandat ihop siffrorna att hon trodde det stod månad 9 istället för 8.
-Åh, jag har jobbat övertid helg och igår kväll så det blev lite rörigt med siffrorna.
Får bara ur mig:
-Ja, det är ju inte så bra.
Man kan väl för gudskull dubbelkolla alla papper innan man ringer till en liten figur som mig ;), och hade jag fortfarande månad 9 varit magsjuk så hade jag för visserligen varit väldigt smal men då hade jag nog gått till läkaren.

Igår ringde en tjej från miljonlotteriet.
-Jag ser här att du var valt att lämna oss, hur kommer det sig.
-Ja det kostar mer än det smakar, har som inte fått någon större utdelning.
-Men vi vill tacka dig för det stöd som du gett oss tycker att det är tråkigt att du vill lämna oss.
Men nu är det såhär att min chef bad mig ringa dig (jo just) och vi vill nu erbjuda att du får hemskickat 8 lotter men betala bara för 6.
-Nej men jag har ju fortfarande inte dem pengar att betala.
-Okej men vi gör om och du får hemskickat 6 lotter men betala för 5.
(Oj vad rik jag blev jag tror jag tackar ja).
-Nej, jag har inte dem pengar att betala.
-Okej, då får jag hoppas att du återkommer och ha en bra kväll.

Skitbra för dem att dem kan säljteknink etc men dem måste ju lyssna lite mer på vad man säger. Nej är ett nej!!
Fast hade hon sagt jamen du får 10 lotter hemskickade och du betalar inte för någon det hade jag ju självklart sagt ja till ;). Så dem får ju komma med rätt erbjudande till rätt person!!

Ha en bra dag! Kram!

Dagens uppgifter...Ska snart iväg för att hämta lite material som jag ska jobba med.
Har skrivit ut min cv efter många om och men. Jag har den sparat på andra datorn som vi än inte fått igång men jag lyckades trolla så jag fick den ut iaf ;).
Ringa några samtal. Kan sätta min kusin högst upp för det är lättast att ringa det samtalet ;).
Jag skriver mer snart. Det var en från miljonlotteriet som ringde igår :D!!

Ha det!

Ett första utkast...Jaha då var det en ny mapp som jag ska "plugga" :), men denna gång handlar det om me, myself and I.
Det gick bra idag! Jag var trots allt inte så nervös...men spänd på ett sätt och jag har världens huvudvärk för tillfället :(.
Jag fick besök idag av en god vän, hon har haft fullt upp och jag har haft fullt upp så vi har inte pratats vid på väldigt länge. Men fast än vi inte har setts på ett tag så har vi tusen och åter tusen saker att prata om väldigt trevligt :).
Jag har några uppgifter inför imorgon (egentligen skulle jag göra en del idag ops...), samtal som ska ringas och olika andra saker som måste fixas.
Det är nu jag ska ta fram en to do lista "att göra idag"...högst upp på den listan bör jag skriva det som jag drar mig mest för att göra för då får man bortgjort det...det brukar ha en tendens till att bli kvar till sist/ att man inte alls gör den punkten. Det här var en grej som vi tog upp på starta eget kurs så lite har jag lärt mig ;).

Nu ska jag linda runt en varm vetekudde runt huvudet och bara slappna av.

Ta hand om varandra! See ya!

Nervös!!

Tjaba!

Efter att jag fört strumpan till dagis så tränade jag lite snabbt.
Jag vill som inte ta ut något i "förskott" men det känns bra att jag har kommit igång med lite annan träning än den träning man får genom promenader med hunden.

Jag är skitnervös för imorgon, då jag ska på möte. Möte med den som ska hitta ett gemensamt mål – där Du så snart som möjligt hittar ditt nästa steg i livet!! :)
Jag blir lätt nervös för saker och ting och jag har ännu inte lyckats övertyga kroppen att det inte är ngt att vara nervös för. Försöker stenhårt att tänka what ever eller liknande...men det går inte att lura bort det nervösa :(.
Sad but true ;)!!

Hur låter det när skivan blue spelas om och om igen?!
Jag diggar jag diggar jag diggar den :). Fast så fort en låt slutar så börjar jag per automatik nynna på någon låt från första skivan...
one, two, three, four typ. Men låt mig spela skivan om igen så kan jag den skivan också.
Men hallå jag har ju spelat den första skivan om och om igen i 4 års tid så...;)
Summasumarum det är bara att göra som ALLA andra, köp skivan ;)!!

Hittade några av sambons skivor...


He, e bara och lägga på ett kol att det produceras fler WCB skivor ;)


Take care!!


Godmorgon!!

Är det nu man ska recensera releasekonserten med Willy Clay Band?!

Nåjdens sal började sakta fyllas med förväntas`fulla´ fans :).
Då bandmedlemmarna kommer ut på scen så visslas det, trånande 50+ damer som skriker och klänger...

...nå nä. Det börjar med någon malmösnubbe som berättar om resan som han fått vara med på sen start då han blev uppmanad att lyssna på deras demo etc etc. Han berättar att han då han kommer hit upp, upplever att alla som bor här älskar WCB!!
Nja, om det var ironi eller inte men det tål ju att funderas på om dem själva också känner så.
Ifall så borde det kanske ha sålt liiite mer skivor av deras debutalbum?!
Det har stått i tidningen om hur det här kanske är karriäravgörande hur den nya skivan kommer att sälja, att dem har mycket att leva upp till då första skivan sålde 7000 ex. Visst det ligger hårt arbete bakom allt men gör man inte detta för att man tycker om att jobba med musik?!
Eller karriäravgörande på vilket sätt? Att dem kommer spöa skiten ur övriga i musikbranschen...det får ju inte gå över huvudet allt för mycket heller.
Det blir nog bra :).
Jag blev lite besviken då andra låten dem spelar är från den första skivan, visst dem sa det sen efter låten att dem kommer blanda lite nytt och gammalt och upp och ner. Och besvikelsen gick snabbt över :).
Det var bra faktiskt!
Några som satt brevid mig satt och "smygdrack" lite under konserten. Visst det kändes lite stelt att sitta där och det klassiska syndromet då dem lämnar scen med -en gång till -en gång till blev lite försiktigt sådär.
Min sambo som är ett metallica fan var jag tvungen att såhär i efterhand hitta så många likheter som möjligt ;),
kom bara fram till trumsoundet påminner samt att två av medlemmarna är långhåriga så dem får representera hårdrock-stilen.


Såhär bra bild (not) blir det med blixt på och alla partiklar som svävar i luften .


Och det här är en lite bättre bild :).

Vi hamnade på lite festligheter hos min kusin efter konserten.
Det var nice, var ganska trött och det blev inte allt för "hårt" men alltid lika trevligt att träffa folk :)!

"Riktiga" recensenter har skrivit:

Överhuvudtaget är bandets sound bättre. Mandoliner, gitarrer, el-pianon, komp och sångstämmor har förädlats utan att grundkänslan gått förlorad. Det innebär bland annat att de mer countrydoftande sångerna fått ett ännu bättre ”häng”, kanske beroende på att det låter så läckert om trummorna, samt att stämsången är mer raffinerad utan att bli prålig.

Ja, medlemmarna i Willy Clay Band är så säkra på sig själva att de med den musikaliska integriteten i behåll till och med klarar av en sång om hur det är att spela i ett band; det verkar inte vara ett liv med guldglans.

Willy Clay Band berättar om hur livet allt som oftast är, om längtan hem till småstan och kvinnan de alltid har älskat, och vi som lyssnar kan tycka synd om både dem och oss för ett ögonblick.
(Ur VF...)

Ha en bra dag!!

RSS 2.0